13 de març de 2008

ABAT OLIBA, HOME DE PAU.

Fa vuit anys amb motiu de la Jornada del Monestir celebrada a Ripoll , organitzada pel SEDEC (Servei d'Ensenyament del Català), es van fer un seguit d'activitats amb l'objectiu d'ajudar als alumnes a comprendre el món monàstic dins la societat medieval.
Una de les activitats que es varen fer va ser la representació d'una obra de teatre "L'Abat Oliba i Gerbert d'Orlhac a Ripoll, l'any 1000" que va cloure totes les jornades. La nostra escola hi va participar com a escola convidada.

Ara, nosaltres, amb motiu de l'any Abat Oliba hem adaptat aquest obra per fer-ne una pel·lícula, i l'hem interpretat tots els alumnes de Primària de la nostra escola.

Nota dels mestres: La pel·lícula passa a l'any 1000. En aquest any Oliba no era bisbe i ni tan sols s'havia fet monjo. Per descomptat, tampoc era l'any en què es va signar la Treva de Déu.
Hem respectat aquests anacronismes de l'obra original, perquè donen sentit a la trama i també perquè fan bona la dita de : "el cinema és ficció".

6 comentaris:

 1. BoneeS^^
  sOc la cLauDia de 6è!
  m'ha agradat mOlt feR akeSta peLi xP mu e paSat mOltbe! i a meS a set mOlt divertiDa de feR
  a part de la peLicuLa..
  tambe ma agradat tOteS leS activitats k em fet duran la setmana
  petonS*


  att;___________cLawDia*

  ResponElimina
 2. hola soc en Ricard Ramírez montes de 4t. de primaria és molt divertit fer la peli a set una experencia molt bona.  dew

  ResponElimina
 3. Hola.
  m'ha agradat molt fer la peli.
  He après moltissimes coses.
  M'han agrdat totes les activitatas que em fet

  Anna Domènech Plana

  ResponElimina
 4. Molt bé! Felicito tots els professors i alumnes de Primària de l'Escola Vedruna per la iniciativa. No és fàcil moure tanta gent i amb tan pocs recursos obtenir un resultat tan digne.
  Mercè Trias

  ResponElimina
 5. ola esta molt ben fet m'agrada molt xdxdxd dw


  soc la laura de 5e

  ResponElimina
 6. Hola m'ha agradat participar en aquest video hi mo he pasat molt be fento.

  ResponElimina